دوره 0، شماره 3 - ( 1386 )                   جلد 0 شماره 3 صفحات 93-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

pouraliakbar M. A Study on the Structure and Design of Shahnameh Baysonquri and Haft Orang - Jami Manuscript Books. JHM 2008; 0 (3) :77-93
URL: http://msa.modares.ac.ir/article-26-51-fa.html
ندرلو مصطفی، پورعلی اکبر مریم. بررسی ساختار تصویری و طراحی (دیزاین) کتب کهن شاهنامه بایسنقری و هفت اورنگ جامی. مدرس هنر. 1386; 0 (3) :77-93

URL: http://msa.modares.ac.ir/article-26-51-fa.html

1- دانشگاه هنر
2- دانشکده هنر معماری
چکیده:   (17067 مشاهده)
چکیده از تجزیه و تحلیل شاهنامه بایسنقری و هفت اورنگ جامی، به کشف مبانی گرافیک بکار برده شده در کتابت این دو اثر می رسیم که کاربرد علمی در گرافیک نوین پایه گذاری م یشود. یکی از مه مترین اهداف بررسی نگارگری ایران کشف رموز و اثبات رابطه این آثار با سایر هنرهای سنتی و ادبیات ایران م یباشد و در نگاهی خا صتر رابطه آن، با هنر کتا بآرایی و گرافیک مشخص م یشود. رشد این هنر که جدای از تاریخ زندگی حامیانش نم ی باشد، در شیو ههای تولید نگارگری نیز منشا اثر گردیده و همواره در ارتباطی تنگاتنگ با محتوای غنی ادبیات ایران بوده است. این امر نیز، بستری برای رشد و متعالی شدن فرهنگ این مرز و بوم گردیده و طی این طریق، نیروی خار قالعاد های را در وجود هنرمندان زبردست این آثار احیا نموده که ایشان را به منبعی ورای قدر ت های مادی متصل ساخته است. 1 - حال این سئوال مطرح می شود که چگونه با به کارگیری این دانش نهفته، م ی توان هنر گرافیک ایران را در شاخه کتا بآرایی و تصویرسازی متحول ساخت؟ 2 - آیا این شیوه خاص م ی تواند پای ه گذار سب کهای نو در هنر کتا بآرایی ایرن باشد؟ 3 - چگونه م یتوان دانشی را که متعلق به قر نهای پیش م یباشد؛ با اید ههای نو اما پیوسته به اصول و ریشه کهن، پای هگذاری کرد.
متن کامل [PDF 1078 kb]   (11227 دریافت)

دریافت: 1280/9/23 | پذیرش: 1280/9/23 | انتشار: 1386/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات